Deníček pana Spocka 
 Povídky 


 Napsala Sarah Alexandra Wiliams

26.3. 12:01
Tak k nám na Enterprise přišla nová členka posádky. Má zastávat post druhého důstojníka. Kapitán se s ní zná a bude plnit úkol prý: „důstojník pro všechno“. Snad se mi nebude motat do mé práce. Nechápu, proč Jim nevzal na vědomí moji radu, že nikoho nepotřebujeme. Máme se s ní jít seznámit.

18:37
Musím přiznat, že je přitažlivá. Kapitánovi se očividně líbí a domnívám se, že kvůli ní bude riskovat i pravidlo, které říká o zákazu poměru kapitána s kýmkoli s posádky.

27.3 9:00
Zajímavé. Zcela jasně mu dala najevo svůj absolutní nezájem. Jimovo ego tím velice trpí. Myslí si, že je to asi…lesbička? Opravdu zajímavé, ta Sarah Alexandra Williams.

28.3 8:00
První výsadek s novou druhou důstojnicí. Jsem zvědav, jak si povede. Není hloupá a je dost energická, dokonce i doktor McCoy se nejspíš rozhodl vzít ji do.. „party“. Ach, ti lidé.

15:00
Zachránila mi život. Když jsem jí po pozemském způsobu poděkoval, podívala se tak zvláštně. Musím se na ni někde zeptat, nebo zjistit informace, protože mi na ní něco nesedí. Na to, že vypadá na dívku kolem dvaceti tří let má pozoruhodně mnoho zkušeností.

21:44
Je napůl elfka! Fascinující. Konečně někdo, kdo má rozpolcený původ jako já. Jenže ona z toho rozhodně nemá žádné komplexy. Je jí už 48 let. Ale pro elfy to nic neznamená, je to vlastně ještě opravdu mladá dívka.Když jsou nesmrtelní, věk nehraje roli.

29.3 12:00
Již čtyři hodiny jsme na můstku a ona si pořád dělá legraci z toho, že jsem napůl Vulkanec. Na tom není přece nic vtipného. Připadá mi, že Leonard ji má ještě radši. Hmm…prý plachťáky.

13:00
Pozvali mne na oběd(i když ví, že Vulkanci neobědvají), tedy, Jim mě pozval.

14:26
A neřekl mi, že tam bude i Sarah s McCoyem. Celou dobu měli přihlouplé narážky. Jak primitivní. Jedno se Sarah musí nechat: uráží mě daleko lépe, než McCoy. Kdybych nebyl Vulkanec, asi bych řekl, že ji začínám nesnášet.

7.4. 18:18
Nesnáším jí.

8.4. 10:22
Ta malá potvora si dovolila nabízet na můstku bonbóny. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby pak nepřišla ke mně a s provokativním výrazem se nezeptala: „Spocku, dáte si taky BON-PAR?!“ Naštěstí to skoro nikdo nepochopil, ale Jim málem spadl s křesla smíchy. Odkud se mohla dozvědět tajemství naší rasy? Zrovna Sarah…

10.4. 22:03
Vrátil jsem se až teď. Šli jsme s Kapitánem po chodbě a viděli Sarah, jak se baví s nějakým mladíkem ze strojovny. Tvářila se velice příjemně. Vlastně, takhle jsem jí ještě nikdy neviděl.

11.4. 8:56
Čím jsem jí nepadl do oka?

9:06
Ušima.

9:07
Za minutu pět urážek. To McCoy za doby své největší výkonnosti zvládl nanejvýš tři a ještě se musel hodně snažit. Sarah je prostě přirozený talent.

13:47
Konečně odešla na jídlo. Jakoby se tu pročistil vzduch…to bude asi jedna z doktorových metafor. Pravda je, že jako jediná měla odvahu říct Kirkovi do očí, co si o něm myslí ženská část posádky. Nevím, jestli to mohu opakovat…tak tedy… řekla: „Jsi starý úchylný prase“, no.

12.4. 20:52
Odkud ví, že ještě nemám manželku?

20:53
Proč o mé budoucí partnerce mluví jako o nebožačce bez rozumu?

20:54
Nechci dělat ukvapené závěry, ale logicky z toho vyplývá, že mě nemá ráda.

15.4. 7:30:
Za půl hodiny(29 minut; 45,32145s) bude Leonard dělat nějaké vyšetření třem nejvýše postaveným osobám na lodi. Z toho vyplývá, kdo tam asi bude, že…

9:04
Bylo to strašné. Nejdřív jsme se měli svléknout do půli těla a Kapitánovi mohli vypadnout oči. Se mnou to nic nedělalo, ale nerad bych na to vzpomínal znovu. Pro jistotu. Sestra Chapelová měla ve tváři takový závistný výraz a já nemohu přijít na to, proč. McCoy jí pověřil, aby mi dala elektrody na hrudník a záda. Musela se tvářit zvláštně, protože se Sarah s Jimem dost smáli. Williamsová jí dokonce poradila, ať si vezme bryndáček. Musím se pak zeptat matky, co přesně slovo „bryndáček“ znamená.

23:19
Nemohu usnout a nechci použít žádnou meditační techniku. Asi se půjdu projít po lodi.

23:55
Kapitán taky ještě nespal. Dozvěděl jsem se od něj něco nového o Sarah. Na Akademii prý byla hvězda a měla jedničky ze všech předmětů. Jim se s ní seznámil, když něco zkoušel na její spolubydlící. Stali se přáteli a on jí prý pomáhal odhánět nechtěné nápadníky. Fascinující. Že si na ní dělal zálusk mi taky přiznal. Byl nejspíš trochu opilý, protože se mě zeptal, jestli se mi líbí. Toť otázka. Ošklivá není.

01:11
Tak líbí se mi, nebo ne?

16.4. 5:32
Spal jsem velice málo. Jen díky technikám, které jsem včera nechtěl použít, dnes neusnu. Máme jít na nějaký výsadek. Jedná se o velice zvláštní planetu se zajímavou civilizací. Alespoň to jsem se tedy dozvěděl v 03:23 od lodního počítače. Nic bližšího…

19:59
Na planetě Veridian 6 mají opravdu netypické zvyky. Například muži zde hrají podřadnou roli, a tak zdejší matriarchy(stejné čarodějnice jako T´Pau) jednaly pouze se Sarah. To byla voda na její mlýn. Kapitán byl donucen uklánět se až k zemi a já na záchranu dobrých vztahů…čistil jsem Sarah boty.

20:00
To jí neodpustím.

20:01
Stejně tak jí neprojde dalších 854 urážek na mou osobu nebo původ.

20.4. 15:44
Zítra povezeme mého otce a matku na nějakou misi. Diplomatickou. Jsem zvědav, jak se Sarah bude chovat k mému otci. A jak se bude chovat ke mně před mým otcem.

21.4. 10:00
Když jsme je nabrali před dvěma hodinami, vypadalo to zvláštně. Sarah je samý med a teď se někde baví s matkou. Sarek, teda, otec bude nejspíš s nimi. Co na ní ty dva vidí?

10:05
Když to tak vezmu, všichni jí tu nají rádi.

10:07
Že by proto, že mě nenávidí?

22.4.17:36
Sarek právě prohlásil, že milejší dívku nepotkal, a že by se ke mně hodila. Snaží se mi jí dohodit i máma. Jsou snad slepí?

18:54
Zvláštní. Pohádali jsme se s otcem a náhodou u toho byla i Sarah. Zastala se mě. Je to divné, protože mu řekla, ať mou osobu laskavě nechá na pokoji a věčně do mě „nerejpe“. Není nemocná? Nejpodivnější je, že jí poslechl a dokonce řekl: „Promiň, synu.“ Co se to tu děje???

19:00
Zase s matkou. Když jsem prošel okolo, zasmály se. Jestli se dozvěděla, že jsem si v dětství cucal palec, bude mi to určitě předhazovat do smrti…aha…ona je vlastně nesmrtelná. Mimochodem, bryndáček je taková věc, co se malým dětem zavazuje kolem krku, když třeba slintají, nebo jí. Nechápu souvislosti.

23.4.11:49
Konečně jsme vysadili ty dva. Sarah významně pomrkává při pohledu na mé ruce…to ne, prosím…

12:00
Už to ví celá loď. Jsem tu pro smích.

12:01
Vlastně už od doby jejího příjezdu.

26.4. 8:02
Dnes je to přesně měsíc, co sem přišla ta zkáza. Teda Zkáza. Chtějí oslavovat, ale myslím, že se nepřipojím. Připadá mi jako by uběhl rok. Nejspíš udělám výjimku přijmu nějaký methanol od doktora McCoye.

23:33333333333333
Je mi fajnnnnnnn, úplně skvěle. Sarahhhh je vlastně moc milá holka. Nejsem si jistý, jestli nepíšu volovinyyyyyyy. Je mi to jedno!!!! Půjdu si dát ještěěěěě.

28.4. 13:51
Bolí mě hlava. Vzbudil jsem se až teď. Hrůza. Doufám, že se to nerozneslo a že Chapelová neoxidovala moc dlouho u mé postele, tváří se přívětivě, ale já jí nemůžu vystát.

16:27
Pustili mě do služby. Konečně. Míříme k planetě pod kódem 546-B8, je tam prý nějaký velitel, který s námi hodlá něco projednat. Jestli s námi půjde zítra i Sarah, určitě udělá ostudu.

29.4. 19:32
Na tom místě byl jeden významný muž, generál Hvězdné flotily- Williams. To je tedy trefa do černého! Mluvili jsme o všem možném i nemožném, ale podle mého názoru chtěl jen vidět svou dceru Sarah. Mají se s jejím otcem moc rádi a já jí snad…ale to ne, nemůžu přece Sarah závidět.

19:33
Závidím jí. To není fér. Každý má rád Sarah…, každý nemá rád Spocka.

30.4. 6:06
Včera měla asi dobrou náladu, jelikož se omezila na několik urážek během dne. Obávám se, že si to vynahradí. Nikdy bych jí nic takového nepřiznal, ale každá urážka, kterou Sarah řekne, mě bolí.

6:08
Nejspíš začínám měknout.

1.5. 14:49
Pořádá se večírek na oslavu 1. Máje, což je samo o sobě dost děsivé, ale horší je, že se bude taky tancovat a se mnou nikdo nebude chtít jít. Přitom tancuji dobře a rád. Kapitán už má asi 20 nabídek.

15:00
Jsem zvědavý, s kým půjde Sarah, protože tu oslovil snad každý muž na lodi, kromě mě, samozřejmě.

16:12
Fascinující! Požádala mě, abych ji doprovázel. Nejsem dvakrát nadšen, ale jelikož projevila zájem i sestra Chapelová, radši jsem souhlasil.

24:00
Tak je to za mnou. Sarah byla překrásná a všechny pohledy v sále patřily jí. Nechápu, proč si vybrala zrovna mě, ale třeba to nějak urovná naše vztahy. Nesnášet Sarah je totiž velice únavné a vysilující.

3.5. 20:15
Nic se nezměnilo. Chce mě dohnat k sebevraždě?

4.5. 10:37 Řekla mi, ať jdu do prdele. Nerozumím tomu, vážně ne. Navíc na mně jde nějaká slabost. Budu nejspíš nemocný.

12:00
Zatočila se mi hlava. Na ošetřovně se pořád okolo ochomýtala Christine, tak jsem jí dost nevybíravě okřikl. Nechápu, to přece nemůže být to, co si myslím…znovu ne…

19:57
Na Vulkan bychom dorazili za měsíc, jsme totiž dost daleko. Už není pochyb, o co se jedná. Kirk a Doktor to poznali, bohužel si okolnosti však domyslela i Sarah. Umírám.

12.4. 9:00
Mám velice málo času. Na lodi není nikdo, kdo by byl ochoten mi pomoc, kromě Christine a pár dalších veskrze příšerných dam. Bojím se, že za pár hodin budu natolik šílený, že přijmu první nabídku…

18:43
Rozhlížím se po kajutě, je tu velký nepořádek a všude okolo plno krve. Bolí mě hlava a mám něco s nohou, ale přesto musím zjistit, co se zde stalo. To…už je pryč. Nynější situace mě děsí.

19:25
Na můstku- minimální množství lidí. Kapitán- nikde, Sarah- nikde, jsou prý na ošetřovně. Ptám se uklízecí čety. Neodpovídají. Když jdu po chodbě, všichni se tváří vyděšeně. CO SE STALO???

21:01
Proboha! Když jsem došel na ošetřovnu, odmítli mě pustit dovnitř a jeden z ostrahy mi podal obálku. Byl tam disk se záznamem z mého pokoje v čase 15:00-16:00. Prý to posílá doktor McCoy. Pustil jsem si to u sebe. Hrůza! Sarah ke mně přišla a nějak zevnitř zamkla dveře. Pak ze sebe sypala takové nadávky, že to radši nebudu komentovat. Hladina adrenalinu v mé krvi závratně stoupala s každým jejím slovem, až jsem ji napadl. Moc se nebránila, jen natolik, aby udržela mou pozornost. Přesto už vím, proč mě bolí obličej- dostal jsem ránu pěstí. Má odpověď ovšem byla utrhnout nohu od stolu a vrazit jí Sarah do břicha.Ještě dalších pět minut vzdorovala a pak ztratila vědomí. Bylo to tak kruté a barbarské! Nejhorší je, že věděla do čeho jde a proč to dělá. Zachránila mi život. Nyní se nachází ve velmi kritickém stavu. Co jsem to udělal???

13.4. 02:24
Nespím. Nemohu. Už jsem byl u ní. Jim tam strávil celý den. Ztratila mnoho krve. Kapitán i McCoy se tváří vyčítavě, i když mi samozřejmě do očí nic neřeknou. Je neskutečná…ale já pořád nechápu…PROČ?

03:58
Bude žít! Ulevilo se mi. Doktor přímo září. Neví, kdy nabyde vědomí, ale na tom nesejde, hlavně že bude v pořádku a zdravá. Je tu však jeden problém. Jistý mladý muž ze strojovny k ní byl vpuštěn jako její přítel a když zjistil, co se stalo, chce na mně podat žalobu. Plně si to zasloužím, ale zrovna teď se mi nechce opustit Enterprise.

9:34
Vzbudila se. Jako první se ptala na mně. Je to ta stará Sarah, co jsem znal?

9:40
Přišel za mnou kapitán a řekl, že Charlie(ten ze strojovny)stáhl žalobu, protože ho o to Sarah výslovně požádala. Teď už nerozumím vůbec ničemu.

17:53
Leonard mi nabídl, abych se šel na Sarah podívat. V 18:00. Snad se mi to zdá, ale nejspíš pociťuji trému. Co jí asi řeknu…

19:10
Sarah zářila úsměvem, bavili jsme se úplně nenuceně, jako bychom byli staří přátelé. Vyprávěla mi Kapitánovi. Fascinující. Neměl jsem tušení, že byl v mládí tak divoký. Například zpíval jedné dívce serenádu pod oknem u popelnic a Sarah šla zrovna vyhodit smetí. Říkala, že pěl tak příšerně, že ho shodila do jednoho z kontejnerů, ale pak jí ho bylo líto, tak mu pomohla. Jim neřekl, že se seznámili za…těhle okolností. Asi mu to někdy připomenu. Se Sarah je velká zábava, pokud se zrovna nebaví na váš účet.

20.4. 8:04
Vůbec nebyl čas vést si teď zápisky, ale je mi jasné, že ačkoli jsem si to odmítal přiznat, stala se Sarah součástí mého života. Je tak jiná než ostatní dívky…i když jsme teď přátele, neodpustí si sem tam nějakou tu poznámku, ale musím přiznat, že se někdy v duchu směji s ostatními. Ovšem- nesmí se to dozvědět!

21.4. 16:55
Na jisté planetě jsme nalezli fascinující formu života na velice vysokém stupni vývoje. Museli jsme se na chvíli mentálně propojit a ona ve mně objevila něco, co jsem si taktéž odmítal přiznat.

16:56
Miluji Sarah Alexandru Williams, svého bývalého největšího nepřítele! Musím to říct první osobě, kterou potkám, jinak se zblázním.

17:00
Chapelová se zhroutila.

17:01
Mám z toho radost.

17:02
Té Christine se to asi nelíbilo, nebo co.

22.4. 02:56
Zase vzhůru! Ta Flotila mě přivede do hrobu. Nebo to není kvůli Flotile?

02:59
Sarah mě určitě nemiluje…Zeptám se Jima. Hned teď.

03:15
Vyhodil mě. Nechápu proč, ale pozemšťany jeden nikdy nepochopí. Kdybych měl se Sarah dítě, co by to bylo jako za rasu…???

05:23
…napůl člověk, ze čtvrtiny elf a vulkanec!!!

07:31
Chudák děcko!

23.4. 06:48
Napíšu Sarah dopis, ve kterém popíšu své city. Neřekl bych jí to do tváře. Uvidíme.

08:04
Napodesáté- hotovo. Nemůžu se dočkat, jak na to bude reagovat.

08:10
Dal jsem ho do její tašky.

14:46
Nemám ani tušení, jestli už ten můj výtvor našla.

17:28
Na můstek přišel doktor McCoy a jak se na mne podíval, musel začít předstírat astmatický záchvat, aby zakryl svůj… „výbuch smíchu“??? Sakra, mám pocit, že jsem si nedopatřením nevšiml, že na té tašce byl červený kříž. Jen to ne…

17:34
Teď už si to přečetl i Kapitán. Umírají zastíraným smíchem a Jimovi tečou slzy! Doufám, že to s tím Muzeem kuriozit nemyslí vážně. Přichází k nim Sarah, prý co to tam mají.

17:35
Čte ten dopis.

17:42
Jde ke mně.

23:54
Vedle v kajutě se ozývá usedavý pláč. Jestli to hovado Kapitán vzbudí Sarah, tak ho zabiju!!!