Dracula 2000

Film, před jehož uvedením se vedly dlouhé diskuse i na české Star Trek scéně. Dohady a ukvapené závěry snad z jediného důvodu - jednu z postav draculova doprovodu ztvárnila Jery Ryan, známá nám jako Sedmá z devíti z Voyageru. S plynoucím časem se blížíl i čas české premiéry a spekulace zostřovali. 20. září 2001, film je uveden do kin a netrpělivě se vyčkává, jaký bude mít ohlas.

Kdo by neznal legendu o hraběti Draculovi? Vždyť je tato legenda nesmrtelná jako představitel sám. Nový film je sice zasazen do prostředí 21. století, avšak dějově se od klasického hororu Brama Stokera (Dracula) neliší. Draculu, zlo které poznamená moderní svět vypustí na svobodu tentokráte skupina profesionálních zlodějů, kteří se stanou také jeho prvními obětmi. Dracula zjistí, že mu chaos nové doby s nočními kluby a diskotékami perfektně vyhovuje. Jeho cílem je USA - dokonalé místo pro uhašení jeho neutichajícího chtíče po moci... a též místo, kde žije mladá žena, kterou spojuje s Draculou společné dědictví.

Jery Ryan ve filmu ztvárnila Valerii Sharpovou. Reportérku jisté televizní stanice, která se při natáčení reportáže stane Draculovou obětí. Jako sexy upírka se stává členkou Draculova doprovodu společně s Jennifer Espositovou (seriály The City a Spin City, filmy Útěk a Tajemství loňského léta: Rok poté) a Colleen Fitzpatrickovou (jako popová hvězdička známá pod pseudonymem Vitamin C).

Film byl kritikou jednoznačně odsouzen, možná je to dáno ale i tím, že měl relativně nízký rozpočet. Osobně se mi ale líbil a rozhodně mě jako horor nezklamal. Je to takový krvežíznivý standard, kde pro vás důležitou trešnicku ztvárnila Jery Ryan.

Premiéra: 20. září 2001
Slogan: Touha a hřích jsou staré jako lidstvo samo.
Režie: Patrick Lussier
Scénár: Joel Soisson
Hudba: Marco Beltrami
Herecké obsazení: Justine Waddell, Gerard Butler, Johny Lee Miller, Colleen Fitzpatrick a další.

Recenzi filmového časopisu Cinema naleznete zde.

 zpětOcampa